We should be thankful

Tuesday, January 23rd, 2007 at 8:13 pm

Fourteen months ago we moved into the renovated open plan area. Since that time there has been a general dissatisfaction with the environment.

We should be thankful.

Today we used one of the meeting rooms upstairs which allowed us to see the newly renovated area, which people are moving into later this week. As the area was just offices (no server room like our area had) there was no significant change to the layout, a couple of walls were moved, some paint, new carpet and new desks.

In our area most desks have a blue 1.5 metre partition on one side (supposedly made of acoustic material) and a dark gray short ‘wave’ along the other side (made of hard laminate). These can be seen on my desk except that my desk is not typical due to the window:

My new desk

What we saw upstairs was disturbing. All of the partitions are made of a hard laminate and the majority of the desks in the space (slightly smaller than ours and in an L shape) have the low ‘wave’ types. This means that there will be zero privacy. However this is not the worst. Down one end of the space the partitions are 1.8 metres high and are intended for people who are on the phone all day, they are sitting in an echo chamber.

While our space is not the best we now know that we have the lesser of two evils.

Tagged with: ,